Půjčka LIBERTY
Menu

ZŠ Floriána Bayera Kopřivnice získala prestižní titul FAIRTRADOVÁ ŠKOLA

ZŠ Floriána Bayera, Kopřivnice získala prestižní titul FAIRTRADOVÁ ŠKOLA za více než 10 let systematické aktivní činnosti a podpory Fairtrade – Spravedlivého obchodu. Titul škola získala jako vůbec první škola zřizovaná Moravskoslezským krajem a teprve jako druhá škola v Moravskoslezském kraji.

ZŠ Floriána Bayera Kopřivnice získala prestižní titul FAIRTRADOVÁ ŠKOLA

Škola za toto období uspořádala řadu osvětových akci pro veřejnost i ostatní školy města a okresu, každoroční akci „Fairtradová seznamka“, prezentovala tématiku Fairtrade ve škole i ve městě Kopřivnici, pořádala ankety mezi občany města a zřídila i „Fairtradovou kavárnu“ ve škole pro setkávání žáků u fairtradových produktů. Žáci díky zapojení do projektu Fairtradová škola získávali nejen nové informace a zkušenosti z oblasti Fairtrade, ale učili se také prezentovat, plánovat, spolupracovat, ale hlavně zažívali úspěch a radost z pomoci druhým. Aby mohly všude na světě děti chodit do tak krásných škol, jako jsou ty české, a nemusely třeba v dětství těžce pracovat.

ZŠ Floriána Bayera Kopřivnice získala prestižní titul FAIRTRADOVÁ ŠKOLA

Titul byl předán dne 20. 6. 2024 ředitelce školy Mgr. Vlastě Gerykové a fairtradovému školnímu týmu žáků z rukou Mgr. Jana Jíchy z neziskové organizace Fairtrade Česko a Slovensko. Předání titulu předcházela beseda se žáky o Kostarice a na téma Hlavní principy Fairtrade v praxi.

Titul Fairtradová škola byl předán v úvodu slavnostní školní akademie “Co všechno dokážeme“ za účasti žáků školy, rodičů, zástupce zřizovatele školy Moravskoslezského kraje i vedení Města Kopřivnice. Svou další činností se škola bude snažit nadále udržovat a rozšiřovat podporu Fairtrade a věříme, že se stane i inspirací pro ostatní školy.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.