Půjčka LIBERTY
Menu

Vercajk kariérového poradce získal první místo za nejlepší knižní design

V technologickém centru pražské UMPRUM byly ve středu 12. 6. 2024 vyhlášeny ceny za nejlepší knižní design. Ocenění Nejkrásnější české knihy roku pořádá již od roku 1965 Památník národního písemnictví společně s Ministerstvem kultury ČR.

Do 59. ročníku soutěže Nejkrásnější české knihy roku se přihlásilo celkem 305 projektů. V soutěži je oceňován nejen současný knižní design, ale také kvalita a originalita polygrafického a knihařského provedení. Knihy soutěžily celkem v 7 hlavních kategoriích, a kromě nich bylo uděleno ještě 5 speciálních cen. První místa v hlavních kategoriích jsou Ministerstvem kultury ČR honorované částkou 50 tisíc korun určených pro nakladatele.

Vercajk karérového poradce získal prví místo za nejlepší knižní design

V kategorii Učebnice pro školy všech stupňů a ostatní didaktické pomůcky vyhrál první místo Vercajk kariérového poradce, který byl v MSK realizován v rámci projektu OKAP (Odborné, kariérové a polytechnické vzdělávání) spolu s partnerem projektu Centrum kompetencí, z.s. Porota mj. ocenila atraktivně zpracovanou obálku a doprovodné vektorové ilustrace. Cílem učebnice je vytvořit co nejpraktičtější a nejpřínosnější příručku kariérového poradenství pro střední školy.

Vercajk kariérového poradce je v digitální podobě volně ke stažení na webu Centra kompetencí.

K vítězným knihám vydává Památník národního písemnictví katalog. Sestava nejkrásnějších knih během roku putuje po výstavách po republice: poprvé bude k vidění od 21. června v rámci festivalu Smetanova Litomyšl, v srpnu bude vystavena v Muzeu umění a designu v Benešově, v říjnu v Národním Muzeu v Praze. Účastní se také zahraničních knižních festivalů, letošní série bude vystavena ve Frankfurtu nad Mohanem i v Hongkongu.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.