Povodně
Menu

Talentovaní středoškoláci z Moravskoslezského kraje dostali ocenění

Zruční technici, zemědělci a řemeslníci, talentovaní přírodovědci, programátoři a ekonomové, laureáti prestižních cen, účastníci světových šampionátů nebo olympijští medailisté, ti všichni si jako poděkování za vzornou reprezentaci v soutěžích, aktivity v oblasti dobrovolnictví nebo popularizaci vědy a techniky převzali tradiční ocenění Moravskoslezského kraje.

Talentovaní středoškoláci z Moravskoslezského kraje dostali ocenění

Letos bylo hodnotící komisi doručeno 58 návrhů na ocenění jednotlivců a 22 návrhů v kategorii školních týmů, což svědčí o mimořádných úspěších nejen žáků, ale také škol, které své reprezentanty připravují. Rada kraje rozhodla ocenit 22 jednotlivců a 8 týmů. Ocenění středoškoláci obdrželi certifikáty, keramické plastiky z dílny Střední umělecké školy Ostrava a dárkové karty na nákup zboží pro volný čas.

„Mladí lidé, se kterými jsem dnes setkal, skvěle reprezentují náš kraj v nejrůznějších celostátních i mezinárodních soutěžích. Jsou pro své vrstevníky inspirací a motorem, pro naši generaci určitou jistotou nebo ujištěním, že u nás rostou nadaní a aktivní lidé s vizemi a potenciálem,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Lukáš Curylo, který ceny v Rytířském sále Frýdeckého zámku předával.

Nejvýznamnější úspěchy oceněných v soutěžích:

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.