Půjčka LIBERTY
Menu

Mladí sportovci z regionu si z Olympiády dětí a mládeže přivezli padesát medailí

Na Olympiádě dětí a mládeže, která se minulý týden konala v Jihočeském kraji, získala moravskoslezská výprava 50 medailí – 17 zlatých, 13 stříbrných a 20 bronzových. Na 253 moravskoslezských reprezentantů poměřilo síly s mladými sportovci ze všech krajů republiky. Celkově mezi kraji skončili na 4. místě s 356 body.

Mladí sportovci z regionu si z Olympiády dětí a mládeže přivezli padesát medailí

Moravskoslezský kraj vyslal na olympiádu 253 sportovců ve věku od 11 do 18 let, o medaile bojovali ve 20 sportech a celkem 78 sportovních disciplínách.

Moravskoslezský kraj je plný sportovních nadějí a v české reprezentaci i na světové scéně září mnoho hvězd právě z našeho regionu.

„Naši sportovci byli na této olympiádě skvělí, jsme na ně pyšní. Možná jsou někteří zklamaní, že máme celkově ‚jenom bramborovou medaili‘. Ale to je přece skvělý úspěch! Všem moc gratuluji a přeji pěkné prázdniny,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny. Poděkoval všem účastníkům Olympiády dětí a mládeže za jejich výkony, odhodlání a energii, kterou do všech závodů a zápasů vložili.

„Všichni ze sebe vydali maximum. Někteří se na stupně vítězů postavili, jiní si určitě odvezli spoustu zážitků i motivace do dalších tréninků. Velké poděkování samozřejmě patří i všem trenérům, celým týmům a také organizátorům,“ řekl náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny, který před uhašením olympijského ohně převzal od místopředsedy Českého olympijského výboru Filipa Šumana olympijskou vlajku – pomyslnou štafetu pro pořadatele další Olympiády dětí a mládeže. Ta se bude konat v Moravskoslezském kraji.

„Budeme se na všechny milovníky sportu těšit v lednu 2025 v našem kraji,“ uzavřel náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.