Cukrářská soutěž MARLENKA CUP byla opět pastvou nejen pro oči
MARLENKA CUP je tradiční soutěž pro mladé cukráře, kteří se připravují na toto řemeslo studiem na střední škole. Letos se vybraní žáci ze sedmi středních škol Moravskoslezského kraje, které nabízejí obor Cukrář, sešli již po osmé, aby předvedli své cukrářské umění.

Tématem letošní soutěže byl Talířový dezert s využitím surovin typických pro „Dubaj“ čokoládu, hlavní suroviny měly zastupovat pistácie a čokoláda. Každou školu reprezentovali dva žáci, soutěž tradičně probíhala formou pódiového vystoupení. Odborná porota hodnotila nejen vzhled a chuť dezertu, ale také dodržování hygienických zásad, práci se surovinami a nápaditost provedení.
Akce se uskutečnila 15. dubna 2025 v prostorách školní restaurace Terasa Střední školy hotelnictví a služeb a Vyšší odborné školy v Opavě, která je hlavním organizátorem soutěže.
Garantem a generálním partnerem soutěže je společnost MARLENKA international s.r.o., která dlouhodobě podporuje mladé cukráře v Moravskoslezském kraji. Díky finančnímu daru ve výši 100 000 Kč, který společnost poskytla pro školní rok 2024/2025, se pořádá nejen tato soutěž, ale také oceňují nejúspěšnější žáci oboru vzdělání Cukrář nebo se pořizují nové pomůcky pro praktické vyučování.
Vítězem letošního ročníku se stala žákyně Iveta Kurková z Albrechtovy střední školy, Český Těšín, stříbrnou medaili si vybojovala žákyně Anna Kočková ze Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb, Frýdek-Místek, a třetí příčku obsadila žákyně Natálie Janáčová ze Střední školy prof. Z. Matějčka, Ostrava-Poruba.
Vítězům, ale i všem účastníkům, gratulujeme!

Úřední hodiny pro veřejnost:
Po, St: 8:00‑17:00 hod.
Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.
Pá: 8:00‑13:00 hod.