Povodně
Menu

Aktuální dopravní informace k pondělí 16. září

Veškeré informace o omezeních linek regionální autobusové dopravy jsou k dispozici na níže uvedených odkazech a jsou průběžně aktualizovány.

Celá síť ODIS: Aktuální stav v dopravě | Koordinátor ODIS s.r.o. (kodis.cz)

Omezení provozu na železnici: Omezení provozu | České dráhy (cd.cz)

V 18 hodin byl uveřejněn předpokládaný rozsah provozu pro úterý 17. září.

Železnice

Doprava je zastavena na většině železničních tratí, častečně bez možnosti zavést náhradní autobusovou dopravu. Rozsah škod na tratích na Krnovsku a Opavsku je značný a k obnovení provozu dojde nejspíše v řádech týdnů, náhradní doprava bude obnovena v řádu dní. Ve většině případů lze využít náhradou regionální autobusy. V hodinovém intervalu budou dne 17.9. v provozu vlaky v úsecích:

Náhradní doprava je zajištěna ve velmi omezeném režimu v úsecích:

Současně jsou zajištěny další autobusy od středy 18. září pro provoz v omezeném režimu na dalších tratích.

Dále budou během dne v přestupních stanicích přítomni informátoři KODIS, pro informace o možnostech dopravy, zavedených odklonech a omezeních.

Regionální autobusy

Doprava je provozována na většině území kraje, v oblastech Krnovsko, Opavsko, Hlučínsko, Bílovecko a Vítkovsko se značnými problémy na většině linek (odklony, zastavení provozu). Situace se postupně zlepšuje, nicméně některé úseky zůstávají uzavřeny z důvodu zjišťování stavu mostů, náspů apod. Problematický je rovněž dojezd do Ostravy, linky zde nabírají ve špičce velká zpoždění. V ostatních oblastech předpokládáme provoz pouze s lokálními omezeními - tj. Frýdecko-Místecko, Frýdlantsko, Třinecko, Karvinsko, Českotěšínsko, Orlovsko, Havířovsko. 

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.