Půjčka LIBERTY
Menu

Tisková zpráva – Lidé s platnou ODISkou, kteří přijedou na návštěvu krajských kulturních památek, ušetří na vstupném

I v letošní turistické sezóně platí akce S ODISkou na hrad. Lidé, kteří přijedou na návštěvu krajských kulturních památek s platnou ODISkou, ušetří na vstupném. S ODISkou mohou získat levnější vstupenky i na zastávky Technotrasy.

„V Moravskoslezském kraji mají turisté spoustu možností, jak prožít svůj volný čas, a nepřeberný počet tipů na výlety. Milovníci historie, hradů a zámků budou mít i letos příležitost obohatit svoje poznání, pobavit se a také výrazně ušetřit na vstupném, pokud budou cestovat hromadnou dopravou. Po dobrých zkušenostech z předchozích let jsme se rozhodli zopakovat akci S ODISkou na hrad. Tuto slevu nabízí 13 vybraných krajských památek. Letos mezi nimi bude chybět Zámek Bruntál, který prochází rozsáhlou obnovou,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro kulturu a památkovou péči Lukáš Curylo s tím, že benefitní program s ODISkou je letos rozšířen o zastávky Technotrasy.

„Od června do konce září mohou návštěvníci, kteří se prokážou personifikovanou ODISkou, získat 25procentní slevu na základním a rodinném vstupném na krajské památky zapojené do akce s ODISkou na hrad. Ti, co se ve stejném období rozhodnou vyrazit na některou ze zastávek Technotrasy, mohou získat vstupenku levnější o 15 procent,“ upřesnil náměstek hejtmana Lukáš Curylo. Upozornil, že slevu mohou majitelé ODISky uplatnit pouze při nákupu vstupenek na pokladnách památek.

„Věřím, že návštěvníci tuto akci ocení. V době, kdy vše zdražuje, je sleva na hradech, zámcích a industriálních památkách vstřícný krok. Navíc cestování hromadnou dopravou je ‚friendly‘ k životnímu prostředí. Chceme, aby se lidé dopravovali ekologičtěji, aby veřejnou dopravou jezdilo co nejvíce cestujících a bylo pro ně výhodné nechávat auta doma. Tyto akce by je mohly k tomu motivovat,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka.

Krajské památky zapojené do akce S ODISkou na hrad

Účastníci projektu Technotrasy


Platnou ODISkou se pro tyto účely rozumí plastová ODISka s aktivní platností, a to bez ohledu na to, jaký tarifní produkt je na ní nahrán.

Stejně jako loni se sleva vztahuje jen na základní a rodinné vstupné a nevztahuje se na akce.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.